År 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, hösten 2008, våren 2009

Januari
080105 Billingecupen

 

Full pott för Vänersborgsbrottarna i Skövde!

 

I lördags var det dags att tävla i årets första tävling för klubben.

Till Skövde och Billinge Cupen åkte Julia Lundevall, Olivia Henningsson och Simon Johansson för att visa att 2008 ska bli ett lika guldrikt år som 2007 var.

 

Julia Lundevall som nyligen vann Glentons Mästarmöte, imponerade stort på sin tränare Curt Molin. Hon inledde med att möta Tina Tervo, Borås BK, och där gick Julia in och kopplade ett fast grepp om sin motståndare som ledde till fallvinst på 15 sekunder. I andra matchen mötte hon Lisa Christensson, BK Sana, och det blev ännu en snabb fallseger, denna gång på 19 sekunder. Nu var det finalmatch som gällde för Julia, vann hon skulle det bli ett guld annars fick hon vara nöjd med ett silver. Innan matchen är Julia taggad till tusen och guldsugen. Motståndaren blev Julia Hjalmarsson, Lidköpings AS, och Julia går in i matchen, kastar motståndaren i mattan och tar ett grepp om livet på henne och rullar, rullar och rullar innan hon stannar och har henne på fall. Guldet var bärgat för Julia!

 

Oliva Henningsson gick till direktfinal mot Alicia Jason, Lidköpings AS. Olivia gick in på mattan och brottades mycket offensivt, det var tydligt att det var Olivia som bestämde i matchen från början till slut, och hon leder stort på poäng innan hon lägger sin motståndare på fall. Ännu ett guld gick till Vänersborg.

 

Simon Johansson inledde med att möta Putte Pålsson, Borås BK. Simon får kämpa men vinner första perioden med siffrorna 4-3, i andra perioden är Putte mer aggressiv och Simon lägger då in en högre växel och vinner andra perioden med siffrorna 5-1. Match nummer två går mot Albin Pettersson, Kinna AK, och Simon vinner genom att koppla en kvartsnelson som leder till fall i andra perioden. Tredje matchen går mot Oliver Svensson, Skövde ABK, och ännu en gång får Simon in ”kvarten” som ger en fallseger i första perioden. Sista matchen som var final mot Efraim Sandgren, Kinna AK, börjar med att Simon hamnar i överläge och Efraim då bryter Simons fingrar bakåt, vilket domarna inte gillar så Efraim får en varning och Simon får ett parterröverläge. I det överläget lyckas Simon krångla in armarna så att ”kvarten” än en gång sitter som ett smäck och det leder till fallseger och guld till Simon.

 


RESULTATBÖRS

 

Fy 32 kg 1) Julia Lundevall, Vänersborgs ABK, 2) Julia Hjalmarsson, Lidköpings AS 3) Lisa Christensson, BK Sana.

 Fy 42 kg 1) Olivia Henningsson, Vänersborgs ABK, 2) Alicia Jason, Lidköpings AS.

 U 58 1) Simon Johanson, Vänersborgs ABK, 2) Efraim Sandgren, Kinna AK, 3) Putte Pålsson, Borås BK.

080112-13 Ostens Minne

Ännu en medaljskörd för Vänersborgsbrottarna!

 

Under helgen som gått har en tvådagars tävling gått av stapeln, Ostens Minne, arrangerad av Arboga AK. Tävlingen är upplagt så att man ska kunna dubblera i ålderskategori, om man vill och kan. Det hela innebär att om du är sista året i en ålderskategori kan du gå upp i nästa. Så på lördagen tävlade Knatte, Ungdom, Flicka/äldre och Kvinna och på söndagen tävlade Pojk och Senior samt Flicka/yngre och Kvinna/Ungdom.

 

Från Vänersborg deltog Simon Johansson, U 58 kg, och Olivia Henningsson, F/ä 44 kg, på lördagen.

 

För Simons del gick det strålande bra i starten. Han mötte Calle Jonsson, Västerviks IK, i första matchen och Simon var sugen på seger. Och via "kvarten" blir det fallseger till Simon i första perioden. I Simons andra match mötte han Rozbe Bozorgi, BK Orion, och Simon får in många fina grepp på honom och matchen slutade med periodsiffrorna 7-0, 4-0 till Simon fördel. Nu var det poolfinal och Simon möter Bogdan Kourinnoi, Spårvägens BK. Det visade sig bli en jämn match men Simon vann första perioden vilket det gjorde Bogdan mer offensiv och öppen. Simon väntar bara in rätt sekund för att med hjälp av ett nacksving få ner Bogdan på mattan. Väl där jobbar Simon stabilt och säkert in en kvartsnelson och det blir en snygg fallseger. Nu var Simon klar för final och en gammal motståndare dök då upp i finalmatchen, Viktor Magnusson, Flens BK. De senaste gångerna de har mötts så har Viktor vunnit, senast i FT-cupen mars 2007, men Simon var sugen på guldet. Han går in i matchen mycket aggressivt och fortsätter med en anfallande brottning och lyckas arbeta in armarna under Viktors och snurrar honom runt i stående ner på mattan och rullar där över honom på rygg och seger/guldet var Simons. – Så skönt att äntligen få vinna över honom, sa en nöjd Simon efter finalmatchen.

 

Olivia brukar gå i F/y 42 kg men valde nu att prova på motståndet i F/ä 44 kg. Hon börjar med att möta Emmy Fahlström, Hallsbergs BK, och det visar sig att åldersskillnaden är för stor och det slutar med en fallförlust. I nästa match möter hon Sara Hjelm, Värnamo BK, och även om Olivia brottas stabilt och gör fina dyk så är den andra tjejen äldre och mer rutinerad och det slutar med en fallförlust. Men tack vare att de bara var tre invägda i vikten så fick Olivia en fin bronspokal att ta med sig hem.

 

På söndagen var det fler Vänersborgsbrottare på plats, Julia Lundevall, F/y 35 kg, Micaela Haglund KvU 56 kg och Olivia Henningsson, nu i sin riktiga vikt, F/y 42 kg.

 

Julia Lundevall som vägde in på 33.3 kg fick inget motstånd i sin vikt utan fick gå upp i 38 kg och gick där till direktfinal mot Norea Forsman-Olsson, Östervåla AK. Trots en ganska stor viktskillnad gick Julia in på mattan och tog kommandot över matchen. Hon dyker in, krokar och hoppar upp på ryggen. Nu börjar Julia jobba in ”kvarten” och lyckas få in den klockrent och vippar över motståndaren på rygg. Fallseger och guld till Julia.

 

På söndagen brottades Olivia i sin ”riktiga” ålderskategori och hon möter Alva Hilmersson, AK Stålpojkarna, i första matchen. Olivia går in på mattan, gör ett underbart snyggt dyk som leder till att motståndaren hamnar på magen ner i mattan. Då är Olivia snabbt framme och jobbar in ”kvarten”, en liten vipp och fallseger till Olivia. I nästa match möter Olivia Ellen Karlsson, BK Athén, och denna gång går det ännu lättare. Olivia går in tar ett stadigt tag om motståndaren och krokar henne, rullar därefter över henne på rygg – fallseger. Nu var det finalmatch mot Linnea Renfors, AK Stålpojkarna, och det blev tufft och jämnt. Men när domaren blåser i pipan är det Olivia som ligger överst och står som segrare efter en sista fallseger.

 

Micaela gjorde sin första tävling som KvU, hon har tidigare tävlat i F/ä men efter årsskiftet har hon bytt ålderskategori. Hon börjar med att möte ärkefienden Malin Anderson, Borås BK. Malin blev på KvU-SM 2007 trea. Det blev tufft och jämnt med Micaela som den brottare som initierade de flesta av situationerna i matchen. Men det märktes att Malin är äldre och Micaela förlorar på poäng. I nästa match är motståndet Heidi Pyhälahti, Västerås BK, och där är inte Micaela med från start och förlorar även denna match på poäng. Nu var det en sista match kvar, vann Micaela nu skulle det bli ett brons annars skulle hon få åka hem utan medalj. Micaela tar ett djupt andetag och går in på mattan. Hon ger inte Klara Jonsson, BK Orion, en chans till försvar utan lägger henne på fall efter 23 sekunder.    

  

RESULTATBÖRS

 Ungdom 58kg 1) Simon Johansson, Vänersborgs ABK, 2) Viktor Magnusson, Flens BK, 3) Bogdan Kourinnoi, Spårvägens BK, 4) Isak Selder, Heby BK.

 Flickor äldre 44kg 1) Emmy Fahlström, Hallsbergs BK, 2) Sara Hjelm, Värnamo BK, 3) Olivia Henningsson, Vänersborgs ABK.

 Flickor yngre 38kg 1).Julia Lundevall, Vänersborgs ABK, 2) Norea Forsman-Olsson, Östervåla AK.

 Flickor yngre 42kg 1) Olivia Henningsson, Vänersborgs ABK, 2) Linnea Renfors, AK Stålpojkarna, 3) Sarina Kilbo Tornberg, Västerås BK, 4) Ellen Karlsson, BK Athén.

 Kvinnor ungdom 56kg 1) Malin Andersson, Borås BK, 2) Heidi Pyhälahti, Västerås BK, 3) Micaela Haglund, Vänersborgs ABK, 4) Klara Jonsson, BK Orion. 

080119 Götalands Open

Västergötlands herrlag brottades bäst i Götalands Open!

  Skara 080119

 

Under helgen som gick har Götalands Open gått av stapeln. Det är en tävling som lockar lag från olika delar av Sverige. I tävlingen tävlar brottare 10-17 år, man delas in enbart i vikt och ej i ålderskategorier. På herrsidan deltog i år Västergötland, Östergötland och Småland medan det på damsidan var Västergötland, Östergötland, Småland och Närke. För Västergötland var det fyra vänersborgsbrottare uttagna, Micaela Haglund, Olivia Henningsson, Julia Lundevall och Simon Johansson. Tävlingen är en lagtävling, som pris får laget inte bara en stor pokal utan även en check om femtusen kronor. Det var tredje året i rad som Västergötlandsherrlag tog hem lagpriset.

 

Simon Johansson brottades säkert och stabilt i sina matcher. Han mötte först Tom Qvarfordt, Småland och sedan Emil Thapper, Östergötland. Båda matcherna är Simon den som bestämmer och han plockar poäng innan han avslutar sina matcher på fall. Därmed blev han även klassegrare i 58 kg.

 

Julia Lundevall, 34 kg, förlorar första matchen på poäng mot Viktoria Algeskär Olsson, Småland, men nästa match, mot Östergötland, är en WO-vinst. Tredje och sista matchen, mot Närkes Josefin Allansson, går för Julia snabbt, hon går in och lyckas få in en snygg höftsving som leder till fallvinst. Tvåa i vikten blev resultatet för Julia.

 

Olivia Henningsson, 44 kg, förlorar även hon första matchen på poäng mot Fia Winsth, Småland, och andra matchen, mot Östergötland, blir även här en WO-vinst. I tredje och avslutande matchen möter hon tre år äldre Emmy Fahlström, Närke, och den matchen slutar med tekniskt förlust. Olivia blir trea i vikten.

 

Micaela Haglund, 60 kg, mötte ärkerivalen Linnea Blomgren, Småland, i första matchen. Micaela vinner första perioden men tappar poäng i de två följande perioderna innan Micaela slutligen fastnar i ett hopnyp och förlorar på fall. Mot Östergötlands Malin Svejd går det desto bättre och snabbare. Micaela gör ett dyk, springer på framåt och lägger motståndaren på fall. Tredje matchen, mot Närke, är en WO-vinst. Micaela slutar tvåa i vikten.

 

På damsidan vann Närke, för första gången, med minsta möjliga marginal. Västergötland och Närke slutade på samma antal matchsegrar, de hade samma antal matchsegrar med WalkOver, samma antal matchsegrar på Teknisk Överlägsenhet men Närke hade en periodseger mer på teknisk överlägsenhet. Så nära och jämnt var det.

 

Resultatbörs

 Herrlag

1) Västergötland, 2) Småland, 3) Östergötland

 Damlag

1) Närke, 2) Västergötland, 3) Småland, 4) Östergötland

080120 Skaraborgs Mästerskapen och Skaraborgsserien i Skara
 

Vänersborgsbrottarna lyckas igen!

 

Dagens tävlande var Julia Lundevall, Erik Paulsson och William Sahlbom som deltog i Skaraborgsmästerskapen samt Lucas Ohlsson och Arvid Talp som deltog i Skaraborgsserien.

 

Skaraborgsserien

 

Lucas Ohlssons första match i hela sin brottarkarriär blir mot den duktige Christoffer Henrysson, Töreboda ABK. Första Matchen och första tävlingen är alltid lika nervöst men Lucas gör en fin första period där han gör en fin mara precis innan gonggongen slår. Rickard säger till honom att gärna göra samma sak i andra perioden. Lucas är en lydig grabb och gör det  Rickard säger, Lucas slår en ”snurrmara” och får motståndaren i fallhotande läge och ett pluspoäng för det. Därmed vann han sin första match någonsin. Lucas ska nu brottas om guld eller silver. Hans motståndare blir Ahmed Doski, Falköping ABK, Ahmed vinner första period med 7-4. Lucas vill nu ge igen i andra period och Lucas gör tre stycken ”snurrmaror” i rad, Lucas vinner denna period med 7-1. Sista perioden visste alla att det skulle bli tufft, ingen ville släppa något i denna period, men Lucas visade att han var trött och tappade ett poäng, domaren blåser upp och precis när det är 5 sekunder kvar så slår Lucas en ”snurrmara” och vinner finalen med period siffrorna 2-1.

 

Detta var tredje tävlingen för Arvid Talp och han inleder mot Linus Nilsson, Trollhättan AK, och Arvid kämpar tappert och håller ett bra tempo men orken tryter och han förlorar på poäng. Andra matchen för Arvid blir mot Albin Carlsson, Lidköping AS, detta visar sig bli dagens hårdaste match. Arvid styr matchen med att kasta iväg motståndaren på en hel massa med grepp men tyvärr kontrar motståndaren och plockar lika mycket poäng. In i andra period är Arvid trött men tränare Rickard säger att man aldrig ska visa sin trötthet. Även i andra perioden är det Arvid som inleder greppen men misslyckas med ett fint nacksving och åker dit på en kontring som leder till fallförlust. Nu är det Arvids sista match, om 3-4 placeringen, Arvid möter nu Jesper Nilsson, Trollhättan AK. Tyvärr gör Arvid något man aldrig får göra, han underskattade sin motståndare och förlorade på fall i andra perioden.

 

Skaraborgsmästerskapen

 

William, Knatte 35 kg, genomförde sin första tävling som licensbrottare. I första matchen får han möta Adam Ek, Skövde ABK, som är en mycket erfaren licensbrottare. William gav honom tufft motstånd men det räckte inte ända fram till vinst för William utan blev en poängförlust. Andra matchen för William blir emot klubbkompisen Erik Paulsson som har varit licensbrottare i ett år. Det blev tufft för båda, ingen ville ge sig men till slut så orkade inte William mot slutet på perioden. Det blev förlust för William och han blev därmed oplacerad.

 

Erik möter i första matchen Tobias Hagberg, Lidköpings AS, och Erik kämpar på och trots stor kämpaglöd slutar det med en poängförlust. Sedan möter Erik klubbkamraten William och det är för Erik ingen svår match att vinna. Tredje matchen, och poolfinal, går mot Adam Ek, Skövde ABK, och där visar Erik upp en mycket fin brottning och lägger Adam på fall efter 1.15. Nu var Erik i final mot Tjingiz Jesenbajev, Töreboda ABK, här var det ingen som visade glada blickar, det var vinst som gällde för dem båda. Det blev kämpigt när Erik trasslade in sig så att Tjingiz fick chans att göra en arm-och-huvud-rullning. Erik var inte med på detta och rullade dit på en fallförlust.

 

Julia Lundevall möter Hanna Börjesson, Lidköping AS, i första matchen och båda två är fighters och ingen vill ge vika. Att möta sin ärkerival i Skaraborgsmästerskapet var stort, det blev en tuff match. Julia förlorar första perioden med 7-0 till Hanna, vilket gjorde Julia väldigt arg. Nu gällde det att inte släppa ett enda poäng och gå in på mattan igen och kriga, Julia lydde tränaren Rickards ord och gjorde detta. Julia vände matchen från att ligga under till att lägga motståndaren på fall! Därefter var det dags att möta Ida Fredriksson, Töreboda ABK, och Julia gör "jobbet" snabbt och lägger motståndaren på fall efter 15 sekunder. Julia blir Skaraborgsmästare.

 

Resultatbörs

 Skaraborgs nybörjarserie

Kn/Ä 40 Kg 1) Lucas Ohlson, Vänersborg ABK, 2) Ahmed Doski, Falköping AoBK, 3) Christoffer Henrysson, Töreboda ABK

 Kn/Ä 42 Kg 1) Linus Nilsson, Trollhättans AK, 2) Jesper Nilsson, Trollhättans AK, 3) Albin Carlsson, Lidköping AS, 4) Arvid Talp, Vänersborg ABK

 

Skaraborgsmästerskapen

 P 35 Kg 1) Tjingiz Jesenbajev, Töreboda ABK, 2) Erik Paulsson, Vänersborgs ABK, 3) Adam Ek, Skövde ABK, Oplacerad) William Sahlbom, Vänersborg ABK

 F 34 Kg 1) Julia Lundvall, Vänersborg ABK, 2) Hanna Börjesson, Lidköping AS, 3) Ida Fredriksson, Töreboda ABK

Februari

080202 Knalleträffen

Så var det dags för årets upplaga av Knalleträffen, en brottartävling som i år lockade 223 invägda brottare från 32 klubbar i Sverige och Norge. För Vänersborgsbrottarna deltog William Sahlbom, Kn 32 kg, och Simon Johansson, U 58 kg. 

 

Simon startade tävlingen med att möta Boråsbrottaren Putte Pålsson. Det var tufft motstånd men Simon vann första perioden med 7-0 och i andra perioden blev det samma visa 7-0 innan Simon lade motståndaren på fall. I andra matchen var det Tom Qvarfordt, Tranås BK, som stod för motståndet och det blev en match som avgjordes med hjälp av clinchen i båda perioderna. Båda gångerna gjorde Simon fantastiskt snygga lyft som gav maxpoängen 5. Därmed vann Simon matchen på teknisk överlägsenhet. Nu var det poolfinal och Linus Eriksson, Örgryte IS. Det blev kämpigt och tufft och Simon fick i slutändan se sig besegrad på poäng. Nu var det match om bronset som gällde. Skulle Simon få en medalj med sig hem eller inte. I bronsmatchen mötte Simon Felix Prag, Kalmar BK, och Simon gjorde en kort men intensiv match. Han lade motståndaren på fall efter 17 sekunder. Bronset var Simons.

 

För Williams del var detta hans första riktigt stora licenstävling och han inledde med att möta, Alexander Olsson, Kungsbacka BK. William är den offensive brottaren och går in på mattan och kopplar greppet om sin motståndare. Han kastar motståndaren ner i mattan och rullar, rullar och rullar – periodvinst 7-0. I periodpausen säger tränaren till honom att göra samma sak en gång till, vilket William gör plus att han nu håller kvar motståndaren i sista rullningen och vinner dessutom på fall. I nästa match var det en norsk brottare, Stig Rune Martinsen, Fredrikstad BK Atlas, som stod för motståndet. Det visade sig snabbt att han var mer rutinerad än William och det slutade med fallförlust i första perioden. Tredje matchen var det Albin Olofsson, Västerås BK, som William mötte och han var inte riktigt med i matchen från början utan fick än en gång se sig besegrad på fall. Trots stor iver och tuffa tag blev William oplacerad.

 

Resultatbörs

U 58 kg 1) Linus Eriksson, Örgryte IS, 2) Efraim Sandgren, Kinna AK, 3) Simon Johansson, Vänersborgs ABK, 4) Felix Prag, Kalmar BK

Kn 32 kg 1) Oliwer Warnerfelt, Kinna AK, 2) Albin Olofsson, Västerås BK, 3) Stig Rune Martinsen, Fredrikstad Bryteklubb, 4) Enzo Seiholm,  Värnamo BK, Oplacerad) William Sahlbom, Vänersborgs ABK


080210 Atlas Cup i norska Fredrikstad

Tre Vänersborgsbrottare har deltagit i Atlas Cup, en internationell tävling med deltagare från inte bara Sverige och Norge utan även Rumänien, Danmark, Polen och Vitryssland. De tre brottarnas namn är Erik Paulsson, Micaela Haglund och Simon Johansson.

 

Simon Johanssons, U 58 kg, första motståndaren var Olai S. Johannessen, Skedsmo Bk, och det visade sig bli en mycket kort match när Simon kopplade in ett nacksving och lade ner motståndaren på fall. Nästa match var också poolfinal och motståndaren var Reza Mirzai, Tönsbergskameratene. Nu fick Simon kämpa och brottas intensivt. Han slår nacksving och rullade motståndaren. Och det blev 9-1 i första perioden och 3-0 i andra perioden innan Simon lägger Reza på fall efter en snygg höftsving. Nu var det final mot vitryske Aleksandr Pryvalu och Simon sliter och drar i motståndaren men inget händer. Då plötsligt får Simon in en armkrok och drar ner motståndaren i mattan och kvick som en vessla är Simon på nacken och jobbar in kvartsnelson. Det blir ett par kämpanden från motståndaren innan han ligger på fall i första perioden.

 

Micaela Haglund valde att gå upp en viktkategori från Pige 15 – 57 kg till 62 kg, detta för att få lite tyngre motstånd som träning inför KvU-SM i slutet av mars. Hon börjar med att möta Amalie Rötnes Widerberg, Kolbotn IL, och det blir en väldigt snabb och snygg match. Ett snabbt dyk in på benet och upp på rygg, kroka arm och rulla över på rygg – klart på 12 sekunder. Andra matchen var det Eline Carlsen, Skedsmo BK, som stod för motståndet och där gör Micaela ett snabbt dyk och krokar ner motståndaren på magen och kopplar en skruv som leder till ännu en fallseger. Tredje och sista matchen var en finalmatch som gick mot Karine Eek, Uraedd IF, och Micaela var sugen på ett guld. Vilket hon bevisade genom ett dyk, benkrok och full fart framåt som leder till fallseger.

 

Erik Paulsson, Gutt 12 – 37 kg, inleder med att möta Håvard Pedersen, Turn og IL National. Det blev en tuff, intensiv match som slutade med poängförlust. I nästa match var det en mycket meriterad norsk brottare Fabiab Christensen, Fredrikstad Atlas BK, som stod för motståndet. Nu blev det tydligt att detta var Eriks första internationella tävling, han orkade inte med i det ökade tempot utan fick se sig besegrad på fall. Trots stor kämpaglöd och iver blev Erik oplacerad.

 

Micaela Haglund, Erik Paulsson och Simon Johansson.

 

Resultatbörs

 Pige 15 – 62 kg, 1) Micaela Haglund, Vänersborgs ABK, 2) Karine Eek, Uraedd IF, 3) Amalie Rötnes Widerberg, Kolbotn IL

 U 58 kg, 1) Simon Johansson, Vänersborgs ABK, 2) Aleksandr Pryvalu, Vitryssland, 3) Daniel Bratulescu, SC Pitesti – Rumänien

 Gutt 12 – 37 kg, 1) Mark Miadzvedsev, Vitryssland, 2) Vegard Jörgensen, Kolbotn IL, 3) Fabiab Christensen, Fredrikstad BK Atlas, Oplacerad) Erik Paulsson, Vänersborgs ABK

080210 Skaraserien i Töreboda

Helgens tävling för nybörjarna i Vänersborgsbrottarna gick av stapeln i Töreboda. Från Vänersborg deltog Lucas Ohlsson och Sebastian Nehring, båda fick gå upp från Knatte Yngre 42 kg till Knatte Äldre 42 kg för att få motstånd.

 

Första matchen för Lucas blir att möta klubbkompisen Sebastian. Det blev en tuff match men Lucas var ett strå vassare och vann på T.Ö (teknisk överlägsenhet). Lucas fortsätter att ligga före motståndarna och vinner även över Ahmed Doshi, Falköping ABK, på poäng. Nu var Lucas i final mot Hampus Åkerman, Skövde ABK. Lucas kämpar hårt men orkade inte ända ut och förlorar med en knapp poängförlust.

 

Efter förlust mot klubbkompisen Lucas möter Sebastian i sin andra match Hampus Åkerman, Skövde ABK. Det blev en tuff och lång match men Sebastian tappar greppet och förlorar på poäng. Sebastian vill nu ha en vinst i matchen om tredje-fjärde plats mot Ahmed Doshi, Falköping ABK. Han tar sin revansch och vinner på poängen 7-4, 6-0.

 

Resultatbörs

1) Hampus Åkerman, Skövde ABK, 2) Lucas Ohlsson, Vänersborgs ABK, 3) Sebastian Nehring, Vänersborgs ABK, 4) Ahmed Doshi, Falköping ABK

080216 DM i Viskafors
 

Under lördagen gick DM i brottning av stapeln. DM är lite speciellt i brottning såtillvida att herrbrottarna kan dubblera, vilket innebär att herrarna kan tävla i både grekisk-romersk brottning och i fristils brottning. Vidare är man tvungen att fylla 12 år i år för att få delta. 2 brottare från Vänersborgsbrottarna deltog i årets upplaga av DM, Rickard Johansson, Senior 74 kg, och Simon Johansson, Ungdom 58 kg.

 

Rickard började den grekisk/romerska-delen av DM med att möta Marcus Engström, Falköpings ABK, och Rickard får övertaget i matchen och får första parterröverläget. Rickard tar ett stadigt tag om motståndaren och gör ett högt och snyggt kast som ger maxpoängen 5. I andra perioden är Marcus lite skakad av sin luftfärd vilket ger Rickard en chans och han pressar på, kastar motståndaren i mattan och direkt till fallseger. Rickard möter sedan Amir Mirabdollah, Borås BK, och nu får Rickard kämpa. Men efter att ha åkt på en rullning fastnar i Rickard i ett grepp och han befinner sig i fallförlust. Efter en vinst och en förlust har Rickard DM-silver i grekisk/romersk-stil.

 

I den andra delen av DM, fristilsbrottningen, möter Rickard Amir Mirabdollah, Borås BK, i första matchen. Amir vinner första perioden, Rickard vinner andra perioden och den sista och avgörande perioden var stenhård men Rickard förlorar med knappa 2 poäng. I Rickards andra match möter han Marcus Engström, Falköpings ABK, och nu var Rickard revanschsugen. Han går in mycket offensivt och vinner på fall efter 23 sekunder. Efter en vinst och en förlust har Rickard ännu ett DM-silver nu i fristilsbrottning.

 

Simon gick ut hårt under helgens tävling. I första matchen som gick mot Efraim Sandgren, Kinna AK, attackerade Simon och fick snabbt ner motståndaren på mage och då kopplade Simon in en kvartsnelson som ledde till fall i först perioden. Han fortsatte att brottas lugnt och hårt i matchen mot Oliver Svensson, Skövde ABK, och bland annat slår Simon ett fempoängskast. Simon vinner på poängen 2-0 i perioder.

Nu var det finalmatch mot Putte Pålsson, Borås BK. Nu var Simon än mer aggressiv i sin brottning och han vinner lätt första perioden med 8-0, i andra perioden är motståndaren tagen av Simons höga tempo och perioden hinner knappt börja innan Simon lägger motståndaren på fall. DM-guld i grekisk/romersk-stil till Simon.

 

I den andra delen av DM, fristilsbrottningen, gjorde Simon visan kort med sina motståndare. Han inleder med en snabb fallseger över Oliver Svensson, Skövde ABK och följer upp det med en lika snabbt seger men på teknisk överlägsenhet mot Putte Pålsson, Borås BK. I fristilsfinalen var motståndaren Efraim Sandgren, Kinna AK, och nu var Simon taggad. Dubbla guld skulle smaka mums! Simon går in i matchen med ett mycket högt tempo och Efraim blir överraskad och hamnar på mage vilket ger Simon en chans att få in en kvartsnelson som leder till fall i första perioden.

  

            Rickard Johansson, Linda Molin - tränare, Simon Johansson.

 

Resultatbörs

 Grekisk/Romersk stil

U 58 kg 1) Simon Johansson, Vänersborgs ABK, 2) Putte Pålson, Borås BK, 3) Efraim Sandgren, Kinna AK

S 74 kg 1) Amir Mirabdollah, Borås BK, 2) Rickard Johansson, Vänersborgs ABK, 3) Marcus Engström, Falköping ABK

 Fristilsbrottning

U 58 kg 1) Simon Johansson, Vänersborgs ABK, 2) Efraim Sandgren, Kinna AK 3) Oliver Svensson, Skövde ABK

S 74 kg 1) Amir Mirabdollah, Borås BK, 2) Rickard Johansson, Vänersborgs ABK, 3) Marcus Engström, Falköping ABK

080223 Tore Nilsson Cup
Text från http://www.ttela.se/artikelmall.asp?version=180602

 

"En lång brottningsdag .

 

TROLLHÄTTAN: I bland var det över på några sekunder. Någon match blev riktigt utdragen där på mattan.

Tore Nilsson Cup i brottning blev som vanligt händelserik.

 

BROTTNING 79 deltagare, de flesta från Västsverige, men också några långväga gäster från Norge hade kommit till Granngården i Trollhättan för att tävla i TAK:s ungdomsturnering.

Sammanlagt 117 matcher avgjordes under lördagen och det var högt tempo från början. Hallen var full av trikåförsedda barn och ungdomar och påhejande ledare och föräldrar, så temperaturen steg snart till höga höjder.

 

Hemmaklubbarna Trollhättans AK och Vänersborgsbrottarna hade naturligtvis flera deltagare med.

TAK ställde upp med sex brottare och medaljskörden blev stor, tre guld och två brons.

Gabriel Desimons var explosiv i sin final i 53 kg mot Jonathan Johansson, Uddevalla och avgjorde matchen på mindre än en minut.

- Jag visste hur jag skulle gå på honom och det gick ju bra. Jätteroligt att vinna här hemma, sa Gabriel, som för ett tag sedan även tog hem två DM-guld.

 

Hans lagkamrat Hanna Arvidsson tog också guld, i flickor äldre 48 kg efter en fallseger och en seger på teknisk överlägsenhet.

Den tredje guldmedaljören för TAK var Philip Rydell, som vann 26 kg, efter bland annat en hård slutmatch mot klubbkamraten Tobias Behrendtz. Men Tobias gjorde också bra i från sig i sin första licensierade tävling och knep bronset. Brons blev det även för Viktoria Karlsson i 37 kg.

 

Grannklubben från Vänersborg fick en guldmedalj i flickor äldre 44 kg, genom tekniska kvicksilvret Olivia Henningsson. Hennes tre matcher avgjordes också väldigt snabbt. Det var nästan så hon blev besviken att hon inte fick brottas mer.

- Men mest var jag glad att jag vann. Och det var bra att man slapp åka så långt för att tävla, sa Olivia, som är inne på sitt tredje år med brottning.

 

Vänersborgs Erik Paulsson såg väldigt trött och svettig ut efter fyra matcher. Men han hade brottats väldigt inspirerat, vann tre av dem och föll bara mot slutsegraren Viljam Kaupinen i 35-kilosklassen. Ett silver var han mycket nöjd med.

- Bättre än förra året, då blev jag trea, sa Erik och skrattade.

 

Slutligen gjorde också William Sohlbom en storstilad insats i sin första licenstävling i 32 kg och slutade fyra.

Klockan började närma sig halv tre och har man varit i gång hela dagen sedan klockan åtta med invägning och annat, kändes det naturligtvis skönt att gå och duscha, få ett pris och sedan fira med något gott på kvällen.

De var de väl värda, efter en sådan holmgång på brottningsmattan.

Lars Carlsson"

 

Mars
080301-02 USM i grek


080307-09 Klippan Lady Open
Text från http://www.ttela.se/artikelmall.asp?version=182508

 

 

"Micaela överraskade i Klippan

 

KLIPPAN: 14-åriga Micaela Haglund var med i Klippan för att se och lära.

Men Vänersborgsbrottaren överraskade rejält i den internationella elittävlingen Lady Open och blev femma av 18 tävlande i sin klass.

- Hon var fantastisk. De hon brottades mot är ju 17-åringar, sa tränaren Curt Molin stolt.

 

BROTTNING Tävlingen i skånska brottningsmetropolen Klippan hade lockat brottare från hela världen, till exempel Japan, USA, Tyskland och Polen.

Micaela, som tävlade i klassen 56 kg kvinnor ungdom, gick in och vann de två första matcherna mot brittiskan Kelly Kay och japanska landslagstjejen Miyu Shimada och imponerade.

 

Därmed fick hon stå över tredje omgången. I fjärde omgågen gick hon två hårda ronder mot tyskan Monique Kalweit där hon föll på fall i slutsekunderna. I den sista matchen mot ryskan Valeria Zholobova, som tog EM-guld i somras, bjöd på hon hårt motstånd och förlorade knappt. Micaela slutade därför femma i klassen.

 

- Hon pressade ryskan i finalen och vågade verkligen testa de grepp vi tränat på och som är speciella för Micaela. Hon fick till och med beröm från landslagsledningen och blev inbjuden till brottningsgymnasiet i Arboga, berättar Curt Molin.

Nu laddar Micaela Haglund för SM om tre veckor och hoppas bli uttagen i landslaget till NM.

Lars Carlsson"
080308-09 FT-cupen

Olivia slet sig till en mycket skinande vacker guldmedalj, det tog tre tuffa matcher för årets guld. Simon fick också han en guldmedalj, detta efter två snabba matcher med många fina kast. Julia blev silvermedaljör efter tre hårda matcher där hon endast förlorade finalmatchen. Erik förlorade poolfinalen men vann matchen om bronset. William kämpade hårt men blev i år oplacerad.

Från TAK deltog Gabriel, som blev fyra efter sju-åtta matcher, och Linnea som blev fyra, hon fick möta gamla SM-medaljörer så det var tuffa matcher.

080329 SM i Kvu och KvJ
Text från http://www.ttela.se/artikelmall.asp?version=185106


"Micaela fyra i SMMicaela Haglund från Vänersborgsbrottarna visade att hon gör skäl för epitetet lovande när hon blev fyra i ungdoms-SM.

I ungdoms-SM är åldersgränsen 17 år, Micaela är 14, fyller 15 senare i år. Nästa år lär hon knipa en av medaljerna då flera av hennes motståndare kliver upp i juniorklassen.
Lottningen blev tuff för Micaela som fick möta Gällivarebrottaren Lisa Mattsson, EM-tvåa i fjol, som här tog sitt fjärde raka SM-guld.
Micaela förlorade på fall i andra ronden.
I andra matchen lämnade Lo Karlsson wo och i nästa blev det fallförlust igen - denna gången mot Amanda Berg från Helsingborg som fick ner Micaela på rygg under den första minuten.

Därefter följde Micaelas bästa match. Värnamos Linnea Blomgren har hon mött flera gånger och matcherna brukar vara mycket jämna - inte den här gången. Micaela Haglund vann på tekniskt säker brottning med 3-0, 4-0.

I bronsmatchen mot Malin Andersson var det dock lite som skiljde. Efter 1-1 i första ronden satsade Micaela på offensiv brottning, men åkte dit på några kontringar och förlorade med 0-3.
Notebart är att vinnaren samt bronsmedaljören i ungdomsklassen, Lisa Mattsson och Malin Andersson, dagen efter tog respektive brons i juniorklassen.

Efter turneringen kom en överraskning - Micaela fick en inbjudan till ett landslagsläger. Där Micaela en viss chans att komma med till nordiska ungdomsmästerskapen.
 

Pasi Hakopuro"

Curt hälsar att korrekt ska det vara fallförlust i andra ronden mot Lisa Mattsson, WO-vinst, fallseger över Amanda Berg,

poängseger över Linnea Blomgren och slutligen en poängförlust i bronsmatchen mot Malin Andersson.

 

080329 Alebrottningarna

Alebrottningarna lockade i år 154 invägda brottare från Sverige, Norge och Danmark. Från Vänersborgsbrottarna deltog William Sahlbom, Erik Paulsson, Julia Andersson Lundevall, Olivia Henningsson och Simon Johansson.

 

Julia Andersson Lundevall visade upp fin teknisk brottning som i första matchen mot norska Hedda Haug-Strand, Larvik BK, ledde till en fallseger i första perioden. I andra matchen mot Julia Hjalmarsson, Lidköpings AS, vinner Julia i första perioden och leder stort i andra innan Julia lägger henne på fall.

 

Olivia Henningsson, Fy 42 kg, gick fram som en ångvält på mattan. Hon totalt krossade motståndarna. I första matchen mot Hannah Thams, BK Bryggan, Gjorde Olivia ett snabbt dyk och sprang på, snurrade runt och simsalabim så var det  en fallseger. I match nummer två var det Alicia Jason, Lidköpings AS, som stod för motståndet. Där fick Olivia rycka ner motståndaren i mattan för att kunna koppla arm-och-ben-koppling som ledde till en fallseger. I tredje matchen var det Felicia Jonssons, Hisingens AIK, tur att möta Olivia. Här gjorde Olivia sin ökända dykning ner på benen och kopplade ihop dem. Hon lyfte upp benen och lade Felicia på fall. I sista matchen mötte Olivia Therese Hilmersson, BK Bryggan, och det blev klubbens kortaste match. Tolv sekunder tog det att vinna på fall.

 

Simon Johansson, U 58 kg, mötte Andreas Böhm, BK Atlas – Fredrikstad, i första matchen. Det blev en uppvisning av snygga kast och rullningar. Periodsiffrorna blev 6-0, 4-0 innan Simon lade motståndaren på fall. I andra matchen var det Eff Lareungsaeng, Göteborgs AK, som fick möta Simon. Matchen blåses igång och Simon kopplar och kastar i väg motståndaren med hjälp av ett nacksving som leder raka vägen till fall. Nu var det finalmatch för Simon och motståndaren är Linus Eriksson, Örgryte IS. Sist de två möttes förlorade Simon så han var sugen på revansch. Simon inleder med ett kast som gör att Linus hamnar på magen, där jobbar Simon in ett omvänt livtag och lyfter upp Linus och kastar iväg med honom - Periodvinst. Andra perioden blir intensiv, Linus vill inte tappa poäng och Simon vill ta poäng. Simon rycker ner Linus i mattan och kommer snabbt upp på ryggen, jobbar där vidare och får in en bra kvarts-nelson grepp som gör att Simon kan tippa över honom på fall.

 

William Sahlbom, Kn 32 kg, har en tuff och intensiv dag med många matcher. Tyvärr så räcker det inte ända fram utan William blir oplacerad.

Erik Paulsson, Kn 35 kg, brottas målmedvetet men får tufft motstånd och får se sig besegrad. Han blir oplacerad i tävlingen.

 

Med Olivias och Julia segrar i bagaget så placerade sig Vänersborgsbrottarna som tvåa i lagtävlingen i Flickor/Yngre-kategorin.

Tre guldmedaljörer - Julia, Simon och Olivia

Resultatbörs

 

Ungdom 58 kg; 1) Simon Johansson, Vänersborgs BK, 2) Linus Eriksson, Örgryte IS, 3) Andreas Böhm, BK Atlas – Fredrikstad, Norge, 4) Eff Lareungsaeng, Göteborgs AK.

 

Flickor yngre 35kg; 1).Julia Lundevall, Vänersborgs ABK, 2) Hedda Haug-Strand, Larvik BK – Norge, 3) Julia Hjalmarsson, Lidköpings AS.

 

Flickor yngre 42kg; 1) Olivia Henningsson, Vänersborgs ABK, 2) Therese Hilmersson, BK Bryggan, 3) Alicia Jason, Lidköpings AS, 4) Felicia Jonsson, Hisingens AIK.

 

Knatte 32 kg; 1) Oliwer Warnefelt, Kinna AK, 2) Tristan Tjust, Örgryte IS, 3) Petter Ingmann, Uddevalla AK, Oplacerad) William Sahlbom, Vänersborgsbrottarna.

 

Knatte 35 kg; 1) Viljam Kauppinen, Göteborgs AK, 2) Jacob Ganløse, Team Jylland, 3) Kevin Karlsson, Borås BK, Oplacerad) Erik Paulsson, Vänersborgsbrottarna.

 


April
080405-06 Wasacupen i Mora

Under den gångna helgen har Rickard Johansson, S 74 kg, Julia Andersson-Lundevall, Fy 35 kg, Olivia Henningsson, Fy 42 kg, Simon Johansson, U 58 kg, och Micaela Haglund, KvU 56 kg, deltagit i en tvådagars cup i Mora, Wasacupen. 361 brottare vägde in från 42 klubbar i hela Sverige.

  Curre, vår tränare!

 

Olivia Henningsson startade helgen med att möta Norea Olsson-Forsman, Östervåla AK, och Olivia är snabb som en vessla när hon dyker in och greppar om låren, lyfter och lägger motståndaren på fall. Nästa match som var poolfinal var det Linnea Renfors, AK Stålpojkarna, som stod för motståndet och nu fick Olivia jobba lite mer. Men hela tiden var det Olivia som styr matchen innan hon lägger motståndaren på fall i andra perioden. Nu var det final mot Alva Hilmersson, AK Stålpojkarna, och Olivia är taggad till tusen och sugen på guldet är hon med. Domaren hinner knappt blåsa igång matchen innan Olivia springer fram, dyker in, krokar och lägger Alva på fall efter 10 sekunder. Klubbens klart snabbaste match!

  Olivia

Micaela Haglund möter Veronica Skoglund, Matforsbrottarna, i första matchen och Micaela går in hårt och intensivt. Hon börjar med att få ner motståndaren på magen och väl där kopplar hon in en kvartsnelson som först ger en rullning innan Micaela lägger henne på fall. I nästa match var det Malin Fritiofsson, Finspångs AIK, som Micaela mötte och här gick Micaela in lika intensivt och ökade hela tiden tempot och ledde på 5-0 när hon lägger motståndet på fall. Sista matchen i poolen gick mot Klara Jonsson, BK Orion, och det blev en uppvisning i fristilsbrottning som ledde fram till en vinst på fall. Finalmatchen gick mot Ellen Weberg, Falköpings ABK, och nu var Micaela på hugget och lägger Ellen på fall efter knappa minuten.

  Mickis

Julia Andersson-Lundevall börjar med att möta Afsane Vosoghi, Västerås BK, och Julia jobbar hårt och målmedvetet vilket leder till att hon lägger motståndaren på fall i första perioden. I nästa match är det ärkerivalen Antonia Gunnarsson, Uppsala AK, som stod för motståndet. Julia kämpar för att få grepp om Antonio men lyckas inte utan det slutar med en poängförlust. Sista matchen i poolen gick mot Sanna Berglind, Sundsvalls AIK, och nu var Julia revanschsugen. Hon går fram som en ångvält och lägger motståndet på fall efter knappa 23 sekunder. I matchen om bronset möter Julia Malin Nordin, Kramforsalliansen, och det visar sig vara en lätt seger på fall.

  Julia

Simon Johansson möter Christoffer Bengs, Västerås BK, i första matchen och det blir en uppvisning av snygga omvända livtagskast och rullningar som leder till 6-0 i första perioden och 12-0 i andra perioden, med andra ord en övertygande vinst på teknisk överlägsenhet. Andra matchen går mot Kim Stenberg, Västerås BK, och där vinner Simon på poäng och periodsiffrorna blir 5-0, 6-0 till Simon. Poolfinalen gick mot Emil Tapper, Finspångs AIK, och Simon fortsätter att brottas övertygande och vinner på poäng. Finalmatchen gick mot Pontus Bergström, Brännans IF. Detta är en brottare som Simon mött ett flertal tillfällen under två år och alltid vunnit över men Pontus har haft som mål att vinna över Simon. Detta hände också nu i helgen, Simon förlorar första perioden med 5-0 men kommer igen i andra perioden som slutar 1-1 till Simons fördel men tredje och avgörande perioden slutar 1-1 till Pontus fördel och Simon blir alltså silvermedaljör.

  Simon

Rickard Johansson möter Tor Ancons, Enköpings BK, i första matchen och det blir en tajt match som slutar med poängförlust för Rickard med periodsiffrorna 0-6, 0-3. I andra matchen är det Mentor Balaj, Finspångs AIK, som stod för motståndet och nu ökades tempot och poäng delades ut till båda två. Tyvärr blev det en poängförlust för Rickard och han blev oplacerad i helgens tävling.

  Rickard, vår tränare, med sin favorit Niklas!

Resultatbörs

 

Flickor yngre 35kg; 1) Antonia Gunnarsson, Uppsala AK, 2) Sara Arvidsson, Töreboda ABK, 3) Julia Andersson Lundevall, Vänersborgs ABK, 4) Malin Nordin, Kramforsalliansen

Flickor yngre 42kg; 1) Olivia Henningsson, Vänersborgs ABK, 2) Alva Hilearsson, AK Stålpojkarna/Fagersta, 3) Linnea Renfors, AK Stålpojkarna, 4) Julia Börjesson, Kramforsalliansen

KvU 56 kg; 1) Micaela Haglund, Vänersborgs ABK, 2) Malin Fritiofsson, Finspångs AIK, 3) Veronica Skoglund, Matforsbrottarna, 4) Ellen Weberg, Falköpings ABK

Ungdom 58 kg; 1) Pontus Bergström, Brännans IF, 2) Simon Johansson, Vänersborgs, 3) Kim Stenberg, Västerås BK, 4) Lukas Fredriksson, Töreboda ABK

Junior 74 kg; 1) Efraim Gershater, BK Athén, 2) Emil Weberg, Falköpings ABK, Ortscho Gazdiev, Spårvägens BK, 4) Mentor Balaj, Finspångs AIK, Oplacerad) Rickard Johansson,

Vänersborgs ABK

 

080419-20 Soft Touch Open

Sveriges största tvådagars turnering för brottare gick av stapeln nu i helgen och från Vänersborg deltog Micaela Haglund, KvU 56 kg, Olivia Henningsson, F/ä 44 kg, Erik Paulsson, P 35 kg, och Simon Johansson U 54 kg.

 

Tävlingen startar 07.15 på lördag med invägning och slutade på söndagen 16.00. Däremellan hann Vänersborgsbrottarna brottas många matcher. Olivia och Erik är egentligen för unga för tävlingen men valde att delta genom att gå upp i ålderskategori.

 

Erik Paulsson inledde med att möta norske Mikael Frövik, Kolbotn IL, och Erik imponerade stort genom att plocka poäng och vinna på fall i andra perioden. Sedan följde två matcher mot Tjingis Jesenbajev, Töreboda ABK, och Abdul Ghazi, Spårvägens BK, som slutade med förluster för Erik och han åkte då ur tävlingen.

 

Olivia Henningsson inledde med att möta blivande tvåan i vikten Ronja Svende, Klippans BK, och det gick över förväntan. Olivia plockade poäng men förlorade matchen. Sedan var det match mot Liz Zetterström, BK Falkenberg, och nu var det Oliva som styrde och hon vinner på fall i första perioden. Nu var Oliva klar för att fortsätta dag två. På söndagen går hon upp och möter blivande trean i vikten, Emma Hidling, BK Atle, och tyvärr förlorar Olivia på poäng och åker ur tävlingen.

 

Micaela Haglund inledde med att möta Veronica Skoglund, Matforsbrottarna, och Micaela går in hårt och aggressivt och vinner snabbt på fall i först perioden. Nästa match gick mot ärkeantagonisten Malin Andersson, Borås BK. Malin blev nyss placerad fyra på KvU-SM. Micaela kämpar hårt i matchen men lyckas inte heller denna gång vinna utan förlorar på poäng, 0-2, 0-1. Men hon gick vidare till söndagen tävlingsdel och möter då Jana Kuznecova, Gällivare SK. Jana blev placerad tvåa på KvU-SM. Micaela går in matchen och är lite för ivrig och slår sig själv i fallhotande läge vilket Jana utnyttjar och lyckas lägga Micaela på fall.

 

Simon Johansson brottades under lördagen stabilt och bra och vann på fall över Kevin Holmvall, Sundsvalls AIK, Robin Durietz, HBK Bergania och förlorade på poäng mot Truls Emil Bonde, Vestfold BK/Norge. Och även Simon var då klar för söndagens tävlingsdel. På söndagen går han mot Timmy Larsson, Eslövs AI, och vinner på fall efter 19 sekunder. Detta gjorde Simon klar för poolfinal mot danske landslagsbrottaren Martin Lorenzen. Det blir en tuff match med många poäng åt båda hållen men den danske landslagskillen vinner matchen på poäng. Simon gick då lite senare match om bronset mot Emil Birkshöj, BK Thor/Danmark, och nu visade Simon att medalj ville han ha. Simon vinner på teknisk överlägsenhet efter bland annat ett snyggt fempoängskast.

 

Resultat börs

 

Flickor yngre 42kg; 1) Cassandra Sjögren, Helsingborg Wrestling Team, 2) Ronja Svende, Klippans BK, 3) Emma Hidling, BK Atle, 4) Linda Johansson, Varbergs Bois, Oplacerad) Olivia Henningsson, Vänersborgs ABK

 

KvU 56 kg; 1) Jana Kuznecova, Gällivare SK, 2) Saga Andersson, HBK Bergania , 3) Malin Andersson, Borås BK, 4) Evelina Strand, BK Bryggan, Oplacerad) Micaela Haglund, Vänersborgs ABK

 

Pojk 35 kg; 1) Abdul Ghazi, Spårvägens BK, 2) Alexander Bjerborn, Ängelholms BK, 3) Hampus Gullberg, Svedala BK, 4) Moso Hambarsumov, Borås BK, Oplacerad) Erik Paulsson, Vänersborgs ABK

 

Ungdom 54 kg; 1) Martin Lorenzen, Danmarks BF, 2) Andrzej Brzostowski, SP 09/Norge, 3) Simon Johansson, Vänersborgs ABK, 4) Emil Birkshöj, BK Thor/Danmark


Sommaren
08


08


08